3 Temmuz 2014 Perşembe

Cinayetin sebebi 6.5 milyon lira

Adana'da cinayet, Adana'da muhasebeciyi ortağı kiralık katil tutup öldürtmüşNeşet KARADAĞ / ADANA(AHT)

Adana'da evinin önünde başına sıkılan tek kurşunla öldürülen 47 yaşındaki Yemliha Bozkurt'un katil zanlısı 43 yaşındaki Ferhat Erdoğan yakalandı. 630 otomobilin incelenmesi sonucu yakalanan Erdoğan,cinayeti namus için işlediğini iddia ederken, zanlının tetikçi olduğu ve Bozkurt'u 6.5 milyon liralık alacak verecek yüzünden iki kişinin azmettirmesiyle işlediği belirtildi. 
Çukurova İlçesi'nin Toros Mahallesi, Ali Sepici Bulvarı'ndaki Anıl Apartmanı'nda oturan Yemliha Bozkurt, 25 Haziran gecesi sigara almak için gittiği marketten evine dönerken kafasına sıkılan bir kurşunla öldürüldü. Katil zanlısı, plakasının harf ve rakam grubu okunamayan gri renkli Renault Clio marka 33 plakalı bir araçla kaçtığı saptandı. Olay yeri ve çevresindeki işyerlerine ait 76 ayrı güvenlik kamerası saniye saniye incelendi. İnceleme sonunda, olay yerinden kaçan katil zanlısının kullandığı otomobilin Mersin Trafik Tescil Şubesi'ne kayıtlı olduğu belirlendi. Cinayet sırasında kullanılan otomobili olaydan bir hafta önce 33 yaşındaki Yusuf Gün tarafından kiralandığı saptandı. Gün'ün,cinayete kurban giden Yemliha Bozkurt ile aynı şirkette çalıştıkları ve ailece görüştükleri ortaya çıktı. 

6.5 MİLYON LİRA İDDİASI 
Muhasebecilik yapan Gün'ün patronu Ş.G.'nin isteği üzerine otomobili kiralayıp Ferhat Erdoğan'a verip, Bozkurt'un evini gösterdiğini söylemesi üzerine cinayetin şirket içindeki alacak verecek yüzünden işlenmiş olabileceği şüphesi üzerinde yoğunlaştı. Yapılan araştırmada BOTAŞ'a iş yapan müteahhitlik firmasının ortakları Ş.G. ve Ö.F.Ş.'nin arasında iddiaya göre, 6.5 milyon liralık alacak verecek davası bulunduğu belirlendi. Ş.G.'nin, ortağını ve ortağının ihale işlerine bakan Yemliha Bozkurt'u ölümle tehdit ettirdiği de saptandı.

‘NAMUSUM İÇİN ÖLDÜRDÜM'
Bu bilgiler üzerine katil zanlısı Erdoğan, muhasebeci Gün ve 2 şirket ortağı gözaltına alındı. Kiralık katil olduğu iddia edilen Erdoğan'ın 1999'da bir kişiyi öldürmek suçundan 15 yıl hapis cezasına mahkum edildiği belirlendi. Katil zanlısı Erdoğan, emniyetteki sorgusunda önce suçlamayı kabul etmedi. Ardından da cinayeti işlediğini itiraf ederek, "Yemliha ile 2 yıl önce bir ortamda içiyorduk. Benim eşim Rus uyruklu. Eşim için ileri geri konuştu. Zoruma gitmişti, intikam için bekliyordum, öldürdüm" dediği belirtildi. Şirket sahiplerinin ise suçlamayı kabul etmediği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti