3 Nisan 2014 Perşembe

İşte Apple'ın İstanbul Mağazası

zaman.com.tr den alınmıştır

Kaynak:http://www.zaman.com.tr/teknoloji_iste-applein-istanbul-magazasi_2208875.html
FOTOĞRAFLAR: ZAMAN, ÜSAME ARI
FOTOĞRAFLAR: ZAMAN, ÜSAME ARI
 - İSTANBUL
3 Nisan 2014, Perşembe
Teknoloji devi Apple uzun zamandır beklenen İstanbul Mağazasını sonunda açıyor. Zaman Gazetesi olarak, 5 Nisan Cumartesi günü saat 10:00'da açılacak olan mağazayı, basına özel davet sayesinde gezme imkanı bulduk.
Apple Mağazaları Başkan Yardımcısı Steve Cano tarafından basına gezdirilen İstanbul Apple Store şirketin 15 ülkede 424. mağazası olacak.
İki kattan oluşan İstanbul Apple Mağazası, Zorlu Center'ın meydanına inşa edilmiş olan cam küple dikkati çekiyor. Bir diğer ilginç özelliği ise dünyanın en çok cam kullanılan Apple Mağazası olması.
Hafta boyunca sabah 10 ve akşam 10 arasında açık olan mağazada tüm Apple ürünlerinin yanında ücretsiz workshop ve müşteri servisi gibi hizmetler sunuluyor.
Öğrenciler için ücretsiz eğitim turlarının da yapılabileceği mağazada 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bir de etkinlik olacak. Ücretsiz olan hizmetlerden yararlanmak isteyenlerinhttp://www.apple.com/tr/retail/zorlucenter/ adresinden ön kayıt yaptırması gerekiyor. Geçtiğimiz hafta açılan kayıtlar şimdiden dolmuş durumda.
İstanbul Apple Mağazası'nda görev yapacak olan 100'den fazla satış görevlisi bunun için aylar öncesinden eğitim almış. Görüştüğümüz şirket yetkilileri bu eğitimin uzunluğu hakkında detay vermediler.
Apple Mağazaları ortalama olarak dünyada her hafta 20,000 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Türkiye ile birlikte 15 ülkede faaliyet gösteren Apple Mağazaları aynı zamanda dünyanın en karlı mağazası olma özelliğini de  taşıyor.
Elde ettiğimiz bilgilere göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, özel bir etkinlik kapsamında 4 Nisan Perşembe günü mağazayı ziyaret etmesi bekleniyor.
Apple CEO'su Tim Cook ise bu etkinlikte olmayacak. Görüşünü aldığımız şirket yetkilileri Tim Cook'un yoğun ajandası sebebiyle bu tip açılışlara hiç katılmadığını ifade etti. Apple'ın açılışına katılan tek CEO New York  5. Cadde mağazasının 2006'daki açılışına katılan Steve Jobs olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti