8 Ocak 2014 Çarşamba

Amerika'da 20 yılın soğuk kışı yaşanıyor

ABD ve Kanada'yı etkisi altına alan "Kutup Girdabı" 190 milyon insanı etkiledi. Eksi dereceleri bulan soğuklar nedeniyle uyaran uzmanlar, öldürücü soğuğun 10 dakika içinde vücudu dondurarak ölüme neden olabileceğini belirtti.

KUTUP GİRDABI'NIN BİLANÇOCU

- Ülkede 21 kişi hayatını kaybetti.
- Şikago'da hava koşullarından etkilenen 4 kişi kalp krizi sonucu öldü.
- Sadece ABD'nin Şikago kentinde 1200 uçuş iptal edildi.
- ABD'nin Montana eyaletinde ise hava sıcaklığı Fahrenheit cinsinden eksi 62 dereceyi buldu.
- ABD'nin New York kenti 1896'dan bu yana en soğuk 7 Ocak'ını yaşadı. New York'ta hissedilen hava sıcaklığı eksi 23 derece oldu.
- ABD'nin neredeyse 50 eyaletinde eksi derecede hava sıcaklıkları ölçüldü.
- Kanada ve ABD'nin kuzeydoğusunu geçen hafta vuran "Herkül" adlı kar fırtınası nedeniyle on binlerce uçuşun iptal edildiği bölgede, dün de 2000'den fazla uçuş gerçekleşemedi.
- Illinois'da kar yığınlarına sıkışan 3 Amtrak trenindeki yaklaşık 500 yolcu geceyi kurtarılmayı bekleyerek geçirdi. Amtrak şirketi kurtarılan yolcuların bir bölümünü otobüslerle gidecekleri yere gönderdi.
- Soğuk hava şehir içi otobüs ve metro seferlerini de etkiledi. Çok sayıda okul ve iş yerinin tatil edildiği ülkede, yaşanan kesintiler on binlerce aboneyi elektriksiz bıraktı.
- Hayvanat bahçelerinde soğuk hava nedeniyle önlemler alındı. ABD'nin ılıman iklime sahip bölgelerini de etkisi altına alan Kutup girdabı, özellikle sebze ve meyve üreticilerini vurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti