3 Ocak 2014 Cuma

Bugün ve Zaman TIR haberlerini görmezden geldi


Önceki gece Hatay'da Suriye'ye gitmek üzere olan bir TIR'ın durdurulduğu ve içinden silah ve mühimmat çıktığı haberleri Cemaat'e yakın medya organları tarafından medyaya sunuldu. 

HABERİ İLK ONLAR POMPALAMIŞTI

Radikal'le başlayan Zaman ve Bugün'le devam eden "İHH'ya ait silah dolusu" tır haberleri kesinlik kazanmadığı halde bu gazetelerin manşetlerini süsledi. Aynı zamanda yine Cemaat'e yakın bir takım hesaplarla Twitter üzerinden de propaganda başladı. 

BAKAN HABERİ YALANLADI

Haber kısa süre sonra başta İHH olmak üzere birçok kurum tarafından yalanlandı. Ortada ne silah dolusu bir TIR vardı ne de bu TIR İHH'ya aitti. Ertesi günse İçişleri Bakanı Efkan Ala, söz konusu TIR'ın Suriye'deki Türkmenler'e yardım götürdüğünü açıkladı. 
Bugünse ilginç bir gelişme yaşandı. Haberin doğruluğu kesinleşmeden, "Silah dolusu TIR" haberini medyaya pompalayan ve Türkiye'yi "teröre destek veren ülke" gibi gösteren Zaman ve Bugün gazeteleri bugünse gazetelerinde bu habere tek satır yer vermedi.

ZAMAN "BATTANİYE'DEKİ İNSAN KEMİKLERİNİ" GÖRDÜ

Zaman, "Faili meçhul kazısında battaniyeye sarılmış insan kemikleri" şeklinde manşetle çıkardığı birinci sayfasının hiçbir yerinde TIR habere yer vermedi. 

BUGÜN "TÜRK ŞİRKETLERİ MARKA AVINDA" DEDİ

Bugün Gazetesi ise aynı Zaman'ın yaptığı gibvi TIR haberini görmezden geldi. "Türk şirketleri marka avında" şeklinde manşetle çıkan birinci sayfanın yanısıra iç sayalarda da TIR'ın akıbeti hakkında hiçbir bilgi yer almadı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti