3 Ocak 2014 Cuma

Viyana'dan yola çıkan Milli İrade Konvoyu Türkiye'de

Viyana'dan yola çıkan Milli İrade Konvoyu Türkiye'de
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla organize edilen "Milli İradeye Saygı" konvoyu, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye geldi.

4 ÜLKE DOLAŞIP TÜRKİYE'YE GELDİLER

Avusturya’nın başkenti Viyana’dan yola çıkan, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye gelen konvoyda, çok sayıda araç yer aldı. UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzlerce araçla dün akşam Viyana'dan yola çıktıklarını, uzun bir yolculuğun ardından Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

"BAŞBAKAN'IN YANINDAYIZ"

Konvoya katılanların Türkiye'deki olumsuz gelişmelere "dur" demek için burada olduklarını belirten Çelik, şöyle konuştu: "Sayın Başbakanımıza sahip çıkmak adına geldiler. Hükümetimize destek vermek için buraya geldiler. Çünkü burada yaşanan olumsuzluklar, Avrupa'da yaşayan Türkleri üzmektedir. Bundan sonra da mevcut hükümetimize bu desteklerini her zaman sürdürecekler. Her zaman hükümetimizin ve Başbakanımızın yanında olacağız."  

'HÜKÜMETE YÖNELİK GİRİŞİMLERE TEPKİ'

Başbakan Erdoğan ve hükümetinin büyük işler başardığını belirten Karayazılı,"Hükümete yönelik girişimlere tepki göstermek amacıyla, Milli İradeye Saygı Konvoyu' etkinliğini düzenledik. Sosyal medya üzerinden yaptığımız çağrıyla 294 araçlık konvoy oluşturup, Sırbistan'ın Sancak bölgesinden ve Bosna Hersek'ten gelen Boşnaklar'ın katılımıyla da konvoydaki araç sayısının arttı." ifadelerini kullandı.
Avusturya, Almanya, Macaristan, Bosna Hersek ve Batı Trakya'dan çok sayıda kişinin katıldığı konvoy, akşam saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti