16 Kasım 2013 Cumartesi

Çin’den, ‘tek çocuk’ politikasında yumuşama


Komünist Parti, Pekin’de süren dört günlük toplantısının ardından 1980 yılından beri uygulanan ve Çinli ailelerin 2 çocuk sahibi olmasını belli şartlara bağlayan yasada açılıma gideceğini duyurdu.
Ülkede anne ve babadan sadece bir tanesi ailesinin tek çocuğu ise bu çiftler 2 çocuk sahibi olabilecekler. Yasanın daha önceki haline göre 2 çocuk için çiftlerden her ikisi de tek çocuk olmak zorundaydı. Kırsal bölgelerde ise ilk çocuğu kız olan ailelere devlet ikinci bir çocuk için yasal imkân tanıyordu. Öte yandan Çin hükümeti daha önce sert eleştirilere sebep olan “Bir işçi olarak yeniden eğitilmek” programına da son vereceğini duyurdu. Bu sistem ülkede yerel otoriteler tarafından yolsuzluk ya da toprak hakları konusunda kararlarına itiraz eden kişilere karşı kullanılıyordu.

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece zaman gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti