10 Kasım 2013 Pazar

MEDCEZİR

Medcezir, Star TV'de Cuma günleri yayınlanan, senaristliğini Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun yaptığı ve Ali Bilgin'in yönettiğidrama türündeki televizyon dizisi.İlk bölümü 13 Eylül 2013 tarihinde Star TV'de yayınlanmıştır. Medcezir, Amerikan yapımı The O.C. dizisinden uyarlanmıştır. Dizinin yapımını Ay Yapım, yapımcılığını ise Kerem Çatay üstlenmektedir. Dizinin müzikleri iseToygar Işıklı tarafından yapılmıştır.

Yapım

Dizinin senaristlerinden biri olan Ece Yörenç, ilk defa 29 Haziran 2013 tarihinde Twitter hesabından diziyle ilgili açıklama yapmıştır. Dizinin başrol oyuncularını, Eylül ayında başlayacağını, yönetmeni gibi bazı bilgileri açıklamıştır. Bir hayranın sorusuna verdiği cevapta ise toplam 3 bölümün senaryosunu yazdıklarını, çekimlerin Ağustos ayında başlayacağını söylemiştir. 21 Temmuz 2013 tarihinde dizinin çekimlerinin 2 Ağustos'ta başlayacağı açıklanmıştır. 1 Ağustos'ta oyuncular ve ekip ile birlikte senaryo okuma provası yapılmış ve 2 Ağustos'ta Tuzla'da tanıtım filminin çekimlerine başlanmıştır.[3] Tanıtım filmi 6 Ağustos'ta yayınlanmıştır ve yayınlandıktan sonra dizinin başlamasını bekleyen hayran kitlesi dahada artmıştır.
Ağustos ayının ikinci haftasında The O.C. dizisinin yapım şirketi Warner Bros.İstanbul'a gelerek Med Cezir'in setini ziyaret etmiştir. Dizinin setini ziyaret eden Warner Bros.’un danışmanları da eylülde başlayacak "Med Cezir"in setini "dünya standartlarında" diye tanımlayarak, oyuncu seçimi ve hikaye örgüsündeki değişiklikleri çok beğendiklerini ifade eden Warner Bros. yetkilileri, "The O.C" dizisinin Türk versiyonunun en az orjinali kadar ilgi göreceğini düşündüklerini söylemişlerdir.[4]
Çekimlerinin büyük bir kısmının İstanbul'un Tuzla ilçesinde yapılan dizinin[5], ilk bölüm fragmanı 27 Ağustos 2013 akşamı saat 21.00'de Star TVCnbc-ee2NTVNTV SporKral TV ve Kral Pop TV'de aynı anda yayınlanmıştır. Yayınlanan fragmanda dizinin yayın tarihinin 13 Eylül 2013 olduğu açıklanmıştır. İlk bölümün ikinci fragmanı ise 4 Eylül 2013 tarihinde yayınlanmıştır. 13 Eylül 2013 akşamı ilk bölüm yayınlanmıştır. Yayın sırasında #medcezir etiketi, Twitter'da Türkiye çapında TT olarak ilk sıraya yerleşmiştir.[6] Ertesi gün açıklanan reyting sonuçlarında 100 program arasında birinci sırada yer alarak yayın hayatına iyi bir başlangıç yapmıştır.[7]

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ana karakterlerinden olan Yaman karakteri Çağatay Ulusoy tarafından canlandırılmaktadır. Bir diğer ana karakter olan Mira karakterini ise Serenay Sarıkaya canlandırıyor. Mert karakteri Taner Ölmez, Ender karakteri Mine Tugay, Selim karakteri Barış Falay, Eylül karakteri ise Hazar Ergüçlü tarafından canlandırılıyor.
  • Yaman Koper (Çağatay Ulusoy) - İstanbul’un kenar mahallelerinden birinde, sorunlu bir ailede büyümüş zeki bir genç. Çocukluğu dramlarla travmalarla dolu, küçük yaşta terk eden babasını bir daha hiç görmemiş, hayattaki tek rol modeli ağabeyi Kenan.. Ama Kenan Yaman’a farklı görünmeye çalışsa da serserininin teki.
  • Mira Beylice (Serenay Sarıkaya) - Mira, Faruk ve Sude çiftinin büyük kızı. Zengin ve güzel, cemiyet hayatının en renkli, en gözde kızı. Önemli iş adamı Mithat Civanoğlu’nun oğlu Orkun Civanoğlu ile flört ediyor. Herkes günün birinde evleneceklerini biliyor. Ama Mira bütün dünyanın sadece etrafında gördüğü gibi olmadığının farkında. Derin bir ilişki yaşamayı hayal ediyor.. Büyük bir aşk!..
  • Selim Serez (Barış Falay) - Selim Serez, yoksul bir aileden gelip çalışkanlığı ve azmiyle (ve tam uçuruma yuvarlanacakken yardımsever birinin elinden tutmasıyla) hayatı değişmiş, başarılı bir avukat. Karısı Ender ile üniversitede başlayan aşkları, oğulları Mert’in doğumuyla perçinlenmiş. Karısına deli gibi aşık bir adam.
  • Ender Serez (Mine Tugay) - Ender Serez, ünlü iş adamı Asım Şekip Kaya’nın (yaygın söylenimiyle Bay AŞK’ın) kızı, başarılı bir mimar. Üniversitedeyken Selim’e aşık olur, bugüne kadar tek gücü para zanneden Ender, Selimin “fakir karizmasından” bir hayli etkilenir ve tanışmalarından kısa bir süre sonra, babası Bay AŞK’ın müthiş öfkesine rağmen evlenir, evlendikten kısa bir süre sonra da okumaya devam ederken oğlu Mert’i kucağına alır.
  • Mert Serez (Taner Ölmez) - Serez ailesinin tek oğlu Mert, varlık içinde büyümüş, süper zeki bir çocuk olsa da içine kapanık genç.. Çocukken etrafındaki herkesten ileride olması büyükleri tarafından sempati ile karşılanıp desteklense de, bu durum yaşıtlarının etrafından uzaklaşmasına sebep olmuştur.. Giderek yalnızlaşan Mert, çizgi romanlarında çizdiği kahramanlarla arkadaş olur.
  • Eylül Buluter (Hazar Ergüçlü) - Eylül, Mira ile aynı “akvaryum”a gözlerini açmış, yaşadığı çevreden başka hiçbir şeyle çok da fazla ilgilenmeyen, ailesinin imkanlarından keyfince faydalanan hayat dolu, çok renkli bir kız. Mira’nın en yakın arkadaşı... Ünlü Plastik Cerrah Prof. Bülent Buluter’in biricik kızı. Biraz sevgi arsızı.
  • Asude "Sude" Beylice (Şebnem Dönmez) - Çok güzel, bakımlı, çok şık, uluslararası sosyete ile pişti olan bir kadın. Geçmiş hayatını, yoksul günlerini tamamen unutmuş, herkese de unutturmuş bir kadın. Zengin bir adamla evlenip sınıf atlama hayallerini Faruk’la tesadüfen! tanıştıkları gün, gerçekleştireceğini anlamış ve bunun için elinden geleni yapmış, entrikalarla dolu bir kadın. Herkes tarafından (özellikle genç erkekler) beğenildiğinin farkında.
  • Faruk Beylice (Murat Aygen) - Yatırım danışmanı, Sude’nin eşi, Mira ve Beren’in babası. Başkalarının paralarını borsada değerlendiriyor... Parayı seviyor, paranın sağladığı yaşama aşık... Hayatında ilk kez okul yıllarında Ender'e aşık olmuş. Bir süre flört etmişler, üniversite okumak için yurt dışındayken bir yandan da Enderle evlilik hayalleri kurmuş.
  • Asım Şekip Kaya "Bay AŞK" (Can Gürzap) - 60'lı yaşlarında Tanınmış iş adamı , çok güçlü bir adam. Güçlü ve zarif. Yenilgiyi ne iş hayatında ne de sosyal hayatında yaşamış bir adam. Genç, güzel kadınlara düşkün.. Cemiyet hayatının saygın, ve hayatı çok merak edilen bir yüzü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti