12 Kasım 2013 Salı

'Fotomontaj fotoğraflarla soruşturmayı yönlendirmeye çalışıyorlar'

 - İSTANBUL
Eski BBP Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun, helikopter kazasının ardından “iki rekat namaz kıldıktan sonra infaz edildiği” iddiasına hem ailesinden hem de BBP’den tepki geldi.

Merhumun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, eski BBP Erzurum İl Başkanı Emrullah Önalan’ın gördüğünü iddia ettiği ve internette yayılan ‘düşen helikopter başında namaz kılan Yazıcıoğlu fotoğrafı’nın montaj olduğunu belirtirken, birilerinin bu tür asılsız iddialarla soruşturmayı farklı yerlere yönlendirmeye çalıştığını söyledi. Habervaktim’e konuşan Furkan Yazıcıoğlu, somut bilgi ve delillerin üzerinin örtülmeye çalışıldığına dikkat çekti. Yazıcıoğlu, “Ne zaman soruşturmayla ilgili savcılık nezdinde bir ilerleme kat edilse bu tür düzmece bilgiler, montaj olduğu besbelli fotoğraflar internete, dolayısıyla kamuoyuna servis ediliyor. Araştırılması ve üzerine gidilmesi gereken çok daha önemli bilgi ve belgeler var oysa. Örneğin olaydan 160 dakika sonra oraya 2 helikopterin indiği bilgisi. İlk defa sizinle paylaştığım bu bilgiyi savcılık araştırıyor şu an. Ama birileri sanki bunun önünü kesmek istercesine, foto montaj fotoğraflarla soruşturmayı ve kamuoyunu farklı yerlere yönlendirmeye çalışıyor.” dedi.
    BBP Genel Başkan Yardımcısı Murat Ekinci de Türkiye’deki tüm hava hareketlerini anlık takip eden ve Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan muharebe yönetim modülünden elde edilen bilgiye göre 25 Mart günü olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra olay mahalline 2 helikopterin indiğine dikkat çekti. Ekinci, şunları kaydetti: “Biri 17.42’de iniyor, 7 dakika sonra yani 17.49’da havalanıyor. Diğeri de 17.47’de iniyor, fakat bunun ne kadar kaldığı, hangi saatte havalanıp oradan ayrıldığı bilgisi yok elimizde. Biz bu bilgileri soruşturmayı yürüten savcılıkla paylaştık. Savcılık da Hava Kuvvetleri’nden bu bilgilere dair görüntüler istedi. Birileri sanki, bu helikopterlerin ve orada ne yaptıklarının üzerine gidilmesini istemiyor. Çıkacak sonuçtan endişe ediyor olmalı ki, şimdiden bu tür fotomontaj fotoğraflarla ve kesin olmayan bilgilerle soruşturmayı ve en önemlisi de kamuoyunu farklı yerlere yönlendirmeye çalışıyor.”

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece zaman gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti