17 Kasım 2013 Pazar

Haydi maratona


17 Kasım 2013
 - İSTANBUL
Yedi tepeli şehir İstanbul’da 35.si gerçekleştirilecek Vodafone İstanbul Maratonu bu sabah saat 09.00’da Boğaziçi Köprüsü’nde verilecek çıkışla başlayacak. Belirlenen güzergâhlardan geçecek atletler, Sultanahmet’te bitiş çizgisine uluşacak. Yarış boyunca yollar araç trafiğine kapatılacak. Maraton’a 20 bin, halk koşusuna ise 150 bin kişinin katılması bekleniyor.
Her yıl gelişen, eski adıyla Avrasya, yeni ismiyle Vodafone İstanbul Maratonu bugün koşulacak. Binlerce insanın bir kıtadan diğerine geçme zevkini tattığı organizasyonun 35.sinde yarışlar ayrı kategorilerde yapılacak. Dev mücadele için start, 09.00’da Boğaziçi Köprüsü gişelerine 300 metre mesafeden verilecek. Güzel bir pazar sabahı geçirmek isteyen İstanbullular, Sultanahmet’teki At Meydanı ve Mısır Dikilitaşı’nın önünde finişe ulaşacak.
    Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel atletizm yarışı olan maratonda 42 bin 195 m’lik büyük koşu ile birlikte 15 ve 10 kilometrelik koşunun yanı sıra 8 kilometrelik halk yürüyüşü de gerçekleştirilecek. Her yarışın başlama atışı kısa aralıklarla aynı yerden verilecek. 35. Vodafone İstanbul Maratonu’na 100 ülkeden yaklaşık 20 bin Maratoncu katılacak. Halk Koşusu’na ise 150 bin kişinin iştiraki bekleniyor. Toplam 1 milyon dolar para ödülü dağıtılacak. Birinci olan kadın ve erkek atletlere 50’şer bin dolar verilecek. İkincilere 25’şer, üçüncülere 15’er, dördüncülere 10’ar, beşincilere de 8’er bin dolar takdim edilecek. Ayrıca maratonda birinci gelecek Türk atlet 100 bin dolar ödülü alacak. Güzergahlar da belirlendi. Köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılacak atletler, Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş’a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy’e ulaşacak. Galata Köprüsü’nden sonra Eyüp’e yönelecek katılımcılar, Feshane’den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı’ya geçecek. Bakırköy’den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı’na kadar uzanan parkurda maratoncular Gülhane’nin içinden geçerek Sultanahmet’e ulaşacak. Varış çizgisi, At Meydanı’nda, Sultanahmet Camisi’nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı’nın arasında yollar trafiğe kapatılacak. Bu sabah saat 07.00-07.30 arası çıkış noktasına Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünden ve Sultanahmet Ayasofya Müzesi yanından ücretsiz otobüs seferleri yapılacak. Atletler zamanlama çipini ayakkabılarına bağlayacak. Göğüs numarası olmayanlar yarışlara alınmayacak. Avrupa’dan Asya’ya geçmeye kalkan vatandaşlar engellenecek.
Elvan bu yıl çok iddialı
Milli atletimiz Elvan Abeylegesse, İstanbul Maratonu’nda ilk defa koşacağını ve havanın güzel olması halinde iyi bir derece elde edeceğine inandığını söyledi. Abeylegesse, “İlk defa koşacağım. Hava güzel olursa iyi bir derece yapacağımı düşünüyorum. Ancak henüz taktik açıdan bir çalışma gerçekleştirmedik.” dedi. Başarılı sporcu, “5 bin ve 10 binden farklı bir antrenman yaptık. Umarım güzel bir şekilde yarışı tamamlarım. Yabancı atletler bu maratonu çok seviyor.” diye konuştu.
Öğrencilere ÖSYM’den uyarı
İstanbul’da bazı yollar bugün 06.00’dan maraton bitimine kadar trafiğe kapatılacak. Araçların seyredemeyeceği ve oluşturulan alternatif güzergahlar www.istanbulmaraton.org sitesinden duyuruldu. Ayrıca Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bugün gerçekleştirilecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (ALES) öncesinde İstanbul’da sınava girecekleri uyardı. Öğrencilere cep mesajı atan ÖSYM, kapalı yollar ve trafik konusunda dikkatli olunmasını istedi.
YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Feza Gazetecilik’e aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece zaman gazetesi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti