24 Aralık 2013 Salı

Bohçacılar Fotokapana Yakalandı


Antalya'da yaban hayvanlarını çekmek için ormana yerleştirilen kameralara bohçacılar yakalandı.

Bohçacılar Fotokapana Yakalandı
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bohçacılığın önüne geçebilmek ve yaban hayvan türlerini tespit edebilmek amacıyla, Beydağları Sahil Milli Parkı'nın çeşitli yerlerine gizli kameralar yerleştirildi. Orman 24 saat boyunca ekipler tarafından izlenirken, gizli kameraların yerleri de sürekli değiştiriliyor.
Kemer Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü işbirliğinde, Beydağları Sahil Milli Parkı'nın çeşitli yerlerine, seri fotoğraflar da çekebilen gizli footokapan kameralar konuldu. Bu kameralar , 24 saat boyunca izleniyor ve yerleri 20 günde bir değiştirilerek birbirinden farklı noktalara yerleştiriliyor.
Yetkililer, kameraların sadece milli park içerisinde yaşayan yaban hayvanlarını değil avlanmak isteyen bohçacıları da tespit edebildiklerini söyledi. Tespit edilecek bohçacılar hakkında yasal işlem başlatacaklarını dile getiren yetkililer, daha önce de başka bölgelerde benzer uygulamalar yaptıklarını ve kamera görüntülerinden yakalanan bohçacılar büyük miktarda para cezaları kestiklerini dile getirdi.
Beydağları Sahil Milli Parkı alanında yaban keçileri olduğunu ve bu hayvanların avlanmaya çalışıldığını aktaran yetkililer, geçtiğimiz aylarda görevliler tarafından bir bohçacının yakalandığını hatırlattı. Bu bohçacı hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre yasal işlem yapılarak 24 bin TL idari para cezası kesildiğini söyleyen yetkililer, avcıları kaçak avcılık yapmamaları konusunda uyardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti