31 Aralık 2013 Salı

Hasan Yıldırım AK Parti'den istifa etti - izle

AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Yıldırım, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

DERSHANELERİN KAPANMASINA TEPKİ

Hasan Hami Yıldırım, dershane tartışmaları sırasında, 'Dershaneler kendi istekleriyle ya da ihtiyacın ortadan kalkmasıyla kapanabilir ama devlet eliyle, kanun gücüyle, yargı baskısıyla kapatılamaz. Kapatılırsa toplumda derin yaralar açılır.'diyerek, dershanelerin kapatılmasına tepki göstermişti. Bu tepkinin üzerine içlerinde Yıldırım'ın da olduğu 3 milletvekiline AK Parti'den uyarı gelmişti. 

SAVCI AKKAŞ'A DESTEK

Yıldırım, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ilgili attığı, 'Savcı Muammer Akkaş’a baskı yapılması kabul edilemez, hukuk devletinde bu baskı meşru görülemez'tweetleriyle dikkat çekmişti.

'KOLAY BİR KARAR OLMADI'

Yıldırım, açıklamalarının parti içinde tepki çekmesi üzerine bugün istifasını açıkladı. Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Hasan Hami Yıldırım, 'Bu karar kolay bir karar olmadı. Samimiyetle söylüyorum önemli hizmetleri olan bir iktidar partisinden ayrılıyorum. İstenir ki ortaya koyduğunuz görüşler, eleştiriler dikkate alınsın. Bunun partim içinde artık mümkün olmadığını, partinin içinde kalarak bu eleştirilere daha fazla dayanamayacağımı gördüm. O yüzden istifa etme noktasına geldim. Başka kimler istifa etmeyi düşünür hiçbir fikrim yok. Siyasi partilerde iktidarlarda hata yapabilir. İktidarların belli bir seviyeye kadar oranda hata yapma hakkı da vardır. Neticede bu topluma hizmet eden kişilerdir. Bütün siyasiler için geçerlidir. Zaman zaman gördük, mümkündür yaşandı. Yeni fark ettiğimden değil hangi ortamlar olursa olsun bir takım hataları gördüğünüzde hemen üzerine giderek tepki göstermek uygun olmayabilir.' ifadelerini kullandı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA 4 VEKİL İSTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta AK Parti İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve eski İçişleri Bakanı Ordu milletvekili İdris Naim Şahin istifasını duyurmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti