30 Aralık 2013 Pazartesi

Kadir Topbaş Etiler arazisi hakkındaki soruları cevapladı

Kadir Topbaş Etiler arazisi hakkındaki soruları cevapladı - izle
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Etiler'deki Polis Okulu arazisiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

Topbaş şunları söyledi:
''Açık ve şeffaf bir ihale ile yapılmaktadır. Bahsettiğim arazi kent merkezinde tapuları da buradadır. Mülkiyeti belediyemize ait. İçişleri Bakanlığı'nda yapılan protokol çerçevesinde. Bir takım iddialar bulgular varsa bununla ilgili suç üstü yapılmalıydı.

ULAŞIM SORUNLARINI BİZ ÇÖZERİZ

Acaba diyorum bizim 400 km hedeflerimizi engelleme çalışmaları mı var? Ulaşım konusunda sorunları ancak biz çözeriz. Şundan emin olun hayal edilmeyenleri ancak biz gerçekleştiririz. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez. Arazinin bedeli ile ilgili TOKİ tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Bir takım tüzel şirketler bazı ihalelere girmek için teklifler hazırlayabilir. Bu bizim dışımızdadır. Biz araziyle ilgili nasıl ihaleye çıkacağımızı henüz ilan etmiyoruz. Tapular bizde henüz bir araştırmaya girmedik. Ama birileri çalışma yapmış olabilir o bizi ilgilendirmez. İlkemiz kuruşu heder etmemektir, yanlış olsaydu bu denli yatırım olmazdı. Herkese eşit mesafedeyiz. İlkeli bir duruşumuz var. Hak etmeyene hak etmediği şeyi vermeyiz.

SİLÜETİ BOZACAK YAPILAR

Kentsel yenileme gereken bir kentte yaşamaktayız. Makul ölçülerde gerekenler gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. Silüeti bozacak yapılarla ilgili çok ciddi hassasiyetimiz var.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beşiktaş 1-1 Real Betis Maç Özeti